NAGY TAVASZI BEAUTY AKCIÓ HAMAROSAN
nap
óra
perc
másodperc
ELINDULT A NAGY TAVASZI BEAUTY AKCIÓ -15% A MEGJELÖLT TERMÉKEKRE
🎄 Karácsonyig szeretnéd megkapni a csomagod? Add le rendelésed 12. 21. kedd 12:00 óráig! Azt követően 2022. január 3-án kezdjük meg a rendelések feldolgozását és kiküldését.

Két ünnep között zárva tartunk, valamint 2022.01.03-tól 2022.01.10-ig a személyes fogadás is szünetel!⛄

Minden, amit a pigmentfoltokról tudnod kell

Megosztom!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest

Mi az a pigmentfolt?

A pigmentfoltos bőr a nők körében gyakran előforduló kozmetikai rendellenesség. A pigmentfoltok többnyire szabálytalan alakú, barnás foltok, elváltozások, jóindulatú májfoltok, melyek túlnyomórészt veszélytelenek, esztétikailag azonban igen zavaróak, főleg akkor, ha az arcon jelennek meg. Kezelésükre számtalan megoldás létezik, amelyeket az őszi-téli időszakban érdemes elvégeztetni.


Mitől alakulhatnak ki pigmentfoltok?

A pigmentfolt minden harmadik nőnél kialakul életének egy szakaszában, leggyakrabban a terhesség ideje alatt az arcon. Az életünk során szerzett pigmentfoltok kialakulhatnak továbbá hormonális probléma, fogamzásgátló tabletta szedése és nőgyógyászati panaszok esetén is. A pigmentfoltok, májfoltok elterjedését, erősségét olyan külső tényezőkkel lehet rontani, mint például a túlzott UVB és UVA sugárzás (felelőtlen napozás, szoláriumozás), káros anyagokat tartalmazó dekorkozmetikumok (pl. parfüm) használata.  De a gyulladt, pattanásos bőr hegei is pigmentálódhatnak!

Hol alakulhatnak ki pigmentfoltok?

Leggyakrabban az arcon, a homlok, szem, orca, száj és bajusz vonalán, a homlokon és az orcákon jelenhetnek meg pigmentfoltok, de a kézfej is gyakori terület a foltok kialakulására. Emellett a napsugárzásnak kitett területeken nyak, dekoltázs és karok területén is megjelenthetnek pigmentfoltos elváltozások. Valójába az egész test területét érintheti a pigmentálódás lehetséges megjelenése, de főleg azok az érzékeny területek melyek a napsugarak ereje ellen kevésbé ellenállóak, így a nyak, dekoltázs és karok területén is megjelenthetnek pigmentfoltos elváltozások./napfoltok, pigmentfoltok, vagy májfoltok.

Hogyan tudom eltüntetni?

A pigmentfoltos bőr ápolása és a foltok halványítása kitartást igényel, megfelelő kezelésekkel, otthoni termékekkel azonban igen látványos javulás érhető el. Ezek a termékek általában enyhén hámlasztják a bőrt alacsony savtartalmuk miatt.

Pigmentfolt ellen a legtöbbet akkor teheted, ha  megfelelő fényvédő készítményeket használsz, arról azonban ne feledkezz meg, hogy milyen fényvédő az, amivel óvni próbálod bőrödet. A boltokban forgalmazott általános napvédők különböző SPF jelzésekkel a leégéstől bizonyos mértékig megvédenek, de a pigmentfoltok ellen nem elég hatásosak.A Tegoder Whitening Lux termékcsalád a kozmetogenomika (a gének működését vizsgáló kozmetikai tudományág) kutatásain alapuló, professzionális és otthoni használatra megalkotott fehérítő és világosító sorozata ideális választás a pigmentfoltos elváltozások kezelésére.

További bejegyzések a kategóriában

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk.