NAGY TAVASZI BEAUTY AKCIÓ HAMAROSAN
nap
óra
perc
másodperc
ELINDULT A NAGY TAVASZI BEAUTY AKCIÓ -15% A MEGJELÖLT TERMÉKEKRE
🎄 Karácsonyig szeretnéd megkapni a csomagod? Add le rendelésed 12. 21. kedd 12:00 óráig! Azt követően 2022. január 3-án kezdjük meg a rendelések feldolgozását és kiküldését.

Két ünnep között zárva tartunk, valamint 2022.01.03-tól 2022.01.10-ig a személyes fogadás is szünetel!⛄

Honnan tudom, hogy melyik bőrtípusba tartozok?

Megosztom!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest

Egyszer és mindenkorra most már tegyük tisztába ezt a bőrtípus témát! Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen bőrtípusba tartoznak, emiatt nem a megfelelő termékeket használják arcápolásuk során. Ez azonban komolyabb károkat okozhat az arcbőrnek, ugyanis ha nem olyan termékeket használsz arcodra, melyek a Te bőrtípusod igényei szerint lettek kifejlesztve, akkor még többet is ártasz neki, mintha nem csináltál volna vele semmit.

A szép bőr amellett, hogy esztétikailag és egészségügyileg is rendben van, elengedhetetlen az egészséges önbizalom kialakításához is, hiszen ugye, hogy Te is sokkal magabiztosabbnak érzed magad ha problémamentes a bőröd? Hidd el, hogy pozitív kisugárzásodat mások is észre fogják venni, ennek érdekében pedig ne hanyagold el bőröd pontos meghatározását és az arra való termékek megfelelő felkutatását és pontos használatát!


Ne de most már akkor lássuk is, hogy hogyan döntsd el melyik típusba is tartozol!

Száraz (zsír- és vízhiányos)

A száraz bőr azt jelenti, hogy a bőröd az átlagnál kevesebb zsírt termel, tipikusan húzódni, feszülni szokott, sohasem csillog és a zsírosabb, vaskosabb krémektől érzed komfortosnak az arcbőröd. A meggyengült védőréteg miatt az arcbőr egyes esetekben érdes, viszkető, hámló, pirosodó is lehet. A száraz arcbőr ápolása komoly odafigyelést igényel, melyhez fontos pótolni a hiányzó zsírsavakat, erősíteni a védőréteget és csökkenteni a vízvesztést. Száraz bőröd kezeléséhez, érdemes hiarulonsavat, E-vitamint, allantoint tartalmazó terméket választani! 

Normál (normál faggyúműködésű és vízháztartású)

A normál bőr azt jelenti, hogy ideális, pont annyi zsírt termel, mint amennyi szükséges, üde, rugalmas, felülete és színe is egyenletes. Ha sokszor hallod azt, hogy de szép a bőröd, de jó, hogy neked nincs vele problémád, akkor nagy mázlid van, mert ebbe a típusba tartozol. Emiatt is fontos, hogy kár mindenféle krémet magadra kenni és ezzel beavatkozni a normál működésbe, így éppen elég egy könnyű ápolás naponta.

Kombinált bőr

Ez a leggyakoribb bőrtípus, ami az jelenti, hogy a T-zónában inkább zsíros, mitesszeres, pattanásos, míg az orcákon normál vagy érzékeny a bőr. Kombinált bőröd leginkább a rendszeres tisztítással tudod kordában tartani, ahol fontos a felesleges faggyú eltávolítása és hidratálása, melyhez zsírmentes, alacsony olajtartalmú készítményeket használj!

Zsíros bőr (korpás- és olajos szeborreás)

Ebben az esetben bőröd az ideálisnál több zsírt termel, tágak a pórusaid, mitesszerekkel, pattanásokkal küzdesz és arctisztítást, – ápolást, sminkelést követően néhány óra után csillog az arcbőröd. A zsíros bőrtípusnak két fajtája van: korpás- és olajos szeborreás.  Előbbi típust onnan ismered fel, hogy az arcbőröd fénytelen, sápadt, szürke színű, érdes tapintású, korpázóan hámló és viszket, a T-vonalban vagy az arcod többi részén pedig fekete vagy fehér színű mitesszerek vannak. Utóbbi esetében arcbőröd olajosan fénylő, tág pórusú, mégis sápadt színű, zsíros, síkos tapintású, mitesszeres és pattanásos. A rendszeres tisztítás mellett a zsíros bőr ápolásakor figyelj oda a hidratálásra, a faggyúfelesleg eltávolítására, az enyhe hámlasztásra, illetve a gyulladáscsökkentésre is.

A bőrtípus meghatározást úgy érdemes csinálni, hogy arcot mosol le gyengéd, nem szárító lemosóval és aztán vársz néhány órát, úgy, hogy nem kensz az arcodra semmit. Ezt követően nem sokkal vizsgáld meg a bőrödet, hogy a fent felsoroltak közül melyik illik leginkább rá, melynek köszönhetően már könnyedén bekategorizálhatod arcbőrödet.

További bejegyzések a kategóriában

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk.